Bilutleie Trondheim

Nidaros Cathedral

Byen midt i Norge, var en svært viktig by i vikingtiden og årene etter. Faktisk var Trondheim hovedstad i Norge fra 1030 og frem til 1217. Med andre ord en gammel by, som i 1997 kunne feire sitt 1000 års jubileum. Byen kalles også for trehusbyen, da byen har Nordens lengste trehusbebyggelse. Trondheim har Norges største universitet og campus, noe som er medvirkende til at det er mange studenter i byen. Dette er med til å gi byen liv og spesielt i sentrum finner en mange kafeer og restauranter. Selve sentrum ligger mellom elvene Nidelv og Trondheimsfjorden. Inne i sentrum er en av de største turistattraksjonene, Nidarosdomen fra 1100‐tallet. Kirken er gravstedet til Olav den hellige og den mest sentrale kirken i Norge. En bør også få med seg Rockheim, museet for populærmusikk og Kristiansten festning fra 1682.

TrondheimOpplev Trondheim med leiebil

Trondheim er Norges tredje største by, med sine knapt 200.000 innbyggere. Nærmeste flyplass er Værnes, ca. 30 km fra Trondheim by. Herfra kan en fly direkte til de fleste større byer i Norge.  Andre flyplasser i nærheten, er Kristiansund og Namsos. Begge et par timers kjøretur fra Trondheim. Skal du oppleve området rundt byen, da lønner det seg med leiebil i Trondheim. En kan leie bil på flyplassen i Trondheim.  Det er veldig enkelt og de fleste bilutleie selskaper, har kontor på flyplassen. Budget, som er en av de største selskapene i verden, har kontor her. Det samme gjelder Avis, Europcar og Hertz. Alle hører til kategorien store utleieselskaper, med kontorer over hele verden. Sixt har også kontor her og er også et veldig stort selskap. Siste bilutleieselskap med kontor på flyplassen, er Enterprise. En av de mindre aktørene når en sammenligner med de øvrige, men fortsatt et stort selskap, som har kontorer mange steder rundt om i verden.

Trondheim-StreetNoen tips før du setter deg bak rattet

Selv om du er vant til å kjøre bil i Norge, er det likevel et par ting en bør tenke på. Om en skal kjøre oppe i høyden, så husk på at selv om veien er bar inne i Trondheim, så kan det fort være snø når en kommer opp i høydene rundt byen. Husk også at skal du på en lengre tur, da kan det være langt mellom bensinstasjonene.

Få med dere den flotte naturen rundt Trondheim. Og har dere tid, så kjør en tur til Røros. Denne utrolig fine byen oppe på fjellet, er verdt kjøreturen. Husk på at her i høyden, kan temperaturen være langt lavere enn inne i Trondheim by.