Leiebil Lisboa

Jerónimos Monastery

Hovedstaden i Portugal, ligger helt ute ved Atlanterhavskysten. Mange begynner å få øynene opp for Lisboa, med sin spesielle sjarm, varme klima og den gode maten. Det er også fler og fler nordmenn som kjøper seg leilighet på Algarvekysten, helt i den sørlige delen av Portugal. De kjører gjerne de få timene nordover til Lisboa, for å oppleve den spesielle stemningen i byen. Klimaet i Lisboa er godt og varmt det meste av året, spesielt fra mars til oktober. Men også i vintermånedene kan det bli opp mot 15 varmegrader på dagen og dermed en behagelig temperatur, når en skal rusle rundt i gatene.

Europas San Francisco

Det bor ca. tre millioner mennesker i Lisboa, så det er ikke akkurat noen liten by. Byen har mange severdigheter, blant annet det gamle Alfama området. Her er det mange trange, små gater og en kan oppleve trikkene snirkle seg frem. Det er samtidig ganske bratt her og dette har gitt Lisboa tilnavnet Europas San Francisco. Den modernistiske Expoparken fra 1998, er også et populært sted å besøke. Eller en kan besøke den 28 meter høye statuen Cristo Rei. Denne kristusfigur står på en 90 meter høy pidestall. I et av benene, går det en heis opp, slik at man får en flott utsikt over området.

Nærmeste flyplass er Lisboas egen flyplass. Fra Trondheim, må en beregne flybytte i Oslo eller en av de større flyplassene i Europa. Cascais flyplassen, kun 30 km fra Lisboa. Denne brukes for tiden mest for charterfly og privatfly.

Tower of St VincentLisboa med leiebil

Leiebil er enkelt å leie på flyplassen i Lisboa.  De store utleie selskapene har kontor på flyplassen. Hertz, som er verdens største utleieselskap har også kontor her. Det samme gjelder Budget, som også er en av de største aktørene.  Av lokale selskaper, kan nevnes Gold Car og Enterprise. Begge har kontorer flere steder i Portugal og Spania, og er store på den Iberiske halvøya.

Noen gode råd før du kjører ut på veien

Det er par ting som er viktig å huske på når en skal kjøre bil i Portugal. En må oftest betale veiavgift for å kjøre på motorveiene og for å kjøre over de to store bruene i Lisboa. Et par andre regler, som en bør huske er:

– Barn under 12 år må ikke sitte foran.
– Mobiltelefonen må ikke brukes når du selv kjører, med mindre det er skikkelig handsfree, uten
propper i ørene.

King John Statue

Ellers er det relativt enkelt å kjøre bil i Portugal.  Bruk bilen til å komme dere litt rundt utenfor Lisboa. Denne fiskerbyen, er utrolig koselig, har flotte strender og mange veldig bra restauranter hvor en får servert nydelige fiskeretter. Rett nord for Cascais, finner dere en stor naturpark, Parque Sintra Cascais. Inne i parken er det et imponerende bygg, midt ute i naturen. Bygget heter Quinta da Regaleira og står på UNESCO sin verdensarv liste. Kan også varmt anbefales.